Pokal Cockta v Kranju, 31.8.2016

 

letMitjaMežnarPokalCockta31.8.2016Včeraj, 31.8., se je na zadnji dan šolskih počitnic, v Kranju odvijala tekma za Pokal Cockta, s pričetkom poskusne serije ob 16.00. Na štartu se je zbralo več kot 100 tekmovalcev in tekmovalk. Ker je bila tekma ob enem tudi kvalifikacijska tekma za FIS pokal, ki bo ta konec tedna v Švici, je imela tekma še toliko večjo težo.

Kot smo skakalci v Bauhenku vajeni (gledalci pa mogoče malo manj- katere od njih je že kar malo zazeblo), nas je na skakalnici v vročem dnevu, več čas prijetno hladil veter. Ker je bil le ta pihal konstantno ni oviral tekme, nasprotno, kljub dolgi štartni listi, je tekmovanje potekalo izredno hitro. Ker pa je bila smer vetra nam skakalcem nrazglasitevČlani-Mitja Mežnar3.mestoekoliko manj ljuba (torej je veter pihal skakalcem v hrbet), so morale biti zaletne hitrosti nekoliko višje. Člani smo skakali iz 14. zaletnega mesta in dosegali hitrosti okoli 88 km/h.

Sam na sem nastopal s štartno številko 94 in v prvi seriji, po znaku trenerja Mitje Oraniča, pristal pri točno 100. metrih. Ta daljava je bila dovolj za tretje mesto po prvi seriji. V finalni sem nato skočil še meter dlje in potrdil končno tretje mesto in osvojene stopničke. To je tudi pomenilo, da sem se uvrstil na FIS tekmi ta konec tedna, ki bosta potekali v soboto in nedeljo (3. in 4. septembra) v švicarskem Einsidelnu.

Ob vznožju skakalnice pa je zame navijal tudi sinček Jaka, ki je bil prav včeraj star točno tri mesece (do ure natančno =D hehe).

Danes sem z Matjažem Zupanom, na kranjski skakalnici, opravil še en trening, jutri pa bom že na poti v Švico, v Einsiedeln.