Nedeljsko jutro na Kamneku

Če vas je kdaj zanimalo kako zgleda nedelja v življenju športnika, je to nekako takole. Čez teden so ves čas treningi, tako, da je čas za aktiven počitek in druženje z družino, ter obleganje okoliških hribov zgolj v nedeljo, pa še to takrat, ko na koledarju ni tekmovanj.

Torej je bilo današnje lepo in toplo vreme kot nalašč primerno za družinski izlet.

nedelja na Kamneku_Mitja Meznar
Nedelja na Kamneku Mitja in Jaka Meznar

Z ženo sva se zgodaj zjutraj, ko sva videla, da  se je sinček Jaka zbudil dobre volje, na hitro odločila, da ga odpeljeva v hribe. Ker je dobra volja pri »malčkih« lahko hitro minljiva, je bila odločitev kam gremo hitro sprejeta. Srečo imamo, da imamo hribe tako rekoč dosegljive od domačih vrat, tako, da smo se hitro obuli v pohodne čevlje, zavezali Jaka v nosilko, pripeli psa in že smo bili na poti. Pot nas je danes po prijetno ohlajeni senčni poti vodila proti Kamneku.

Po slabi uri hoje, z »nedeljskim tempom«, smo osvojili vrh z nadmorsko višino 873m, kjer nas je pričakal izjemen razgled na vse strani.
Z Kamneka se namreč lepo vidi  nekaj izmed bolj znanih karavanških vrhov kot so Storžič, košutin Veliki vrh in Begunjščica. Seveda pa se z njega lepo vidi mesto Tržič, ter za njim Savsko ravan. Po slikanju osvojenega vrha, previti Jakovi ritki in vpisu v knjigo »pohodnikov« smo se počasi spustili nazaj proti domu.

Lahko rečem, da smo vsi skupaj super izkoristi ponujeno lepo vreme ter prosto nedeljo.

Jutri pa nas že čaka nov delovni teden, kjer me v sredo popoldne, na Kranjski skakalnici v Bauhenku čaka nova tekma za poletni pokal Cockta.  Vabljeni k navijanju!