Na skakalnici nekoliko drugače

malo-drugace-na-skakalnici-v-sebenjah-mitja-meznar

Na skakalnico ponavadi pridem oborožen s smučarskim dresom, smučmi, čevlji, ter drugimi pripomočki za smučarske skoke. Danes pa je bilo temu drugače. V Sebenjah se je odvijala delovna akcija, na kateri je sodelovalo res veliko število staršev tekmovalcev kluba. Na pomoč sem jim priskočil tudi sam. Tokrat v delovni obleki in z veliko volje, da tudi sam sodelujem pri obnovi skakalnice, na kateri sem v preteklosti  kar veliko “preskakal”. Kljub temu, da je skakalnica “le” 50-metrska mi je venomer pomagala, da sem zopet našel prave občutke za počep in odskok.

Obnova doskočišča skakalnic K 40m in K50m se zaradi številnih (gradbenih) del, ki jih klub opravi v lastni režiji (s številnimi delovnimi akcijami) odvija že kar nekaj časa. Danes pa je vendarle napočil čas, da se doskočišče začne pokrivati s plastiko. Skakalcem, v Nordijsko smučarskem skakalnem centru Tržič FMG, bodo obnovljene skakalnice omogočala še boljše pogoje za trening. Doskočišče ima sedaj popolnoma nov, bolj sodoben in skakalcem bolj prijazen profil. S tem bo omogočeno tudi veliko bolj varno skakanje, posebej tistim mladim skakalcem, ki se bodo s to velikostjo skakalnice prvič spoznavali.

Vreme nam danes sicer ni bilo najbolj naklonjeno, saj nas je cel čas preganjal rahel dež. Kljub temu, pa nas ni uspel pregnati, ampak nam je dal samo še več zagona in energije, da delo čimprej končamo. Vsi prisotni smo se potrudili po najboljših močeh in res veliko uspeli narediti. Z narejenim je bil zadovoljen tudi predsednik kluba, ki je pri akciji tudi sam sodeloval.  Ker je bila volja in energija vseh  sodelujočih na delovni akciji res velika, nas je šele noč pregnala, da smo zaključili z današnjim delom in nekaj malega pustili še za naslednjič. So se pa danes že pokazale prve bele črte, ki označujejo velikost skakalnic ter rdeča s kritično točko skakalnice K40m in K50m.

Se že veselim dneva, ko bodo skakalnice popolnoma pripravljene za prvi preizkus =)

 

sebenje-polaganje-plastike1