Današnji sneg napovedal, da je zima pred vrati

En lep sneženi pozdrav! Bi lahko rekli, da smo jih končno dočakali.. prve letošnje snežinke namreč.

Danes zjutraj sem šel na trening kondicije v Sebenje in glej ga zlomka- pogledam skozi okno in pada sneg. Sem moral kar dvakrat pogledati, če vidim prav. Še včeraj je bilo toplo, danes pa že pravi zimski dan.

Sebenje-prvi-sneg-7.11.2016

 

Sicer na srečo kluba, ta sneg ne bo zdržal prav dolgo. Zakaj na srečo? Trenutno v klubu ravno urejamo novo doskočišče na štirideset in petdeset metrski skakalnici in je potrebno pred zimo še do konca položiti plastiko. Brez skrbi, tudi to nam bo uspelo. Sebenjske skakalnice se v zadnjih letih res lepo urejajo, prenavljajo in pripravljajo za mlade nadebudne skakalce.

 

S takim pravim zimskim pogledom skozi okno pa športnik še rajši trenira, saj se zave, da je zima res pred vrati. Hitro, hitro se obrača čas. Dobro, da lahko pridno treniram in se tako res veselim zimskih tekem. Začetek svetovnega pokala je tako rekoč že pred vrati. Koledar tekem najdete na moji spletni strani. Boste navijali, kajne?

Še sreča, da sneg ni prehitel 16. oktobra, ko smo z zadnjo tekmo za pokal Cockta zaključili poletno del sezone. Skupno sem poletni pokal končal na 9. mestu. Rezultatsko mogoče ne najbolje, če pa upoštevam, da pa sem celotno poletje posvetil predvsem dobri pripravi za zimski del sezone, se vseeno pozitivno in z velikim navdušenjem oziram po trenutno nizkih temperaturah, ki napovedujejo zimo. Zimske tekme predstavljajo večino skakalcem poglavitni del celotne sezone. In prav je tako. Skoki so vendarle zimski šport, mar ne?

Ko sem prišel domov po treningu sem šel z zanimanje pogledati kako kaj kaže s snegom v Planici (klik na besedo). Uau, kajne? Sicer tudi ta sneg najbrž ne bo zdržal do velikega Planiškega finala (mimogrede, karte že imate? Hitroooo kupit preden jih zmanjka), nam bo pa sigurno pripomogel k hitrejšemu urejanju ostalih skakalnic, ki jih bomo še kako potrebovali za treninge pred in med sezono. Sigurno bo lažje ob pomoči vseh pridnih planiških delavcev.

Kako je pri vas? Že delate snežake? 🙂 Pridite nas kaj pogledati v Planiško zimsko idilo.

Do naslednjič.. Mitja